1 Ocak 2015 Perşembe

Hangi "Halas"?!

Hangi "Halas"?!

(ya da Centilmenler Kulübü ve/veya Türkiye'nin güvenlik'ini tehdit eden adresler: 1 numara: Beykoz Konakları, 2 numara: Pensilvanya, 3 numara: Ak Saray, 4 numara: Kandil, İmralı, Erbil vb?!)

"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini,
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini?"
Namık Kemal
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
...
DURUM
Neo II. Dünya HAARP'i.
İstihbarat Savaşları!
Meteo: 28 Şubat?!
Büyük Satranç Tahtası'nda 'final hamle'si.
Halas?!
isim (hala:sı, l ince okunur) eskimiş Arapça ¬al¥¹
isim Bir yerden, bir şeyden kurtulma, kurtuluş
Bu kapsamda "Halas" nedir, ne değildir?!
Elcevap:
Avrupa jet sosyetesinin en ünlü simalarından Prenses İra Fürstenberg'in Boğaziçi serüvenine Point De Vue Dergisi, 6 sayfa ayırdı. 
Çiğdem Simavi'nin İstanbul'da çok iyi tanındığı, kibarlığı, kültürü ve ‘‘inanılmaz yatı Halas''la ün yaptığı belirtildi. Yazıda 1914 yılında denize indirilen Halas isimli gemiyi satın alan Çiğdem Simavi'nin tekneyi tamamen değiştirip son derece modern bir yata dönüştürdüğü anlatıldı.
Çiğdem Simavi'nin Rahmi Koç ile evlendiği, daha sonra basın patronlarından Haldun Simavi ile ikinci evliliğini yaptığı da Fürstenberg'in yazısında yer aldı. Çiğdem Simavi'nin Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı'nın (KÜSAV) kurucusu olduğu da belirtildi.
Prenses İra Fürstenberg, Halas yatının 1914'ten günümüze kadar sürüp giden serüvenini akıcı bir üslupla anlattı. Geminin 1914'te Glasgow'daki Fairfield Tersanesi'nden denize indirildiğini, Osmanlı hükümetinin satın aldığı gemiye ‘‘Reşit Paşa'' adı verdiğini belirten Prenses Fürstenberg, İngilizlerin Birinci Dünya Savaşı'nda gemiyi kömür taşımacılığında kullandığı yazdı. Geminin mayın tarama gemisi olarak da kullanıldığına dikkat çekilen yazıda, 1923'te cumhuriyetin ilanından sonra geminin Türkiye'ye geri verildiği ve ‘‘Halas'' adını aldığı belirtildi.
Halas, yıllarca yolcu taşımacılığında kullanıldı ve 1985'te Haldun Simavi tarafından satın alındı. Halas'ın yenilenmesi tam 4 yıl sürdü. Bugün dünyada bir eşi bulunmayan muhteşem bir gezinti gemisi olan Halas'ın İngiliz kraliyet ailesine mensup birçok ünlü ismi konuk ettiği belirtildi. İngiltere Kraliçesi'nin kız kardeşi Prenses Margaret ve kuzeni Prenses Michael de Kent, bunlardan yalnızca ikisi.
Yani?!
"Halâskâr Zâbitân"?!
Halâskâr Zâbitân (Türkçe: Kurtarıcı Subaylar) ya da Halâskâran (Türkçe: Kurtarıcılar), 1912 yılının mayıs ayında örgütlenen Hürriyet ve İtilaf Fırkası yanlısı silahlı örgüt. 
İttihat ve Terakki muhalifi olan örgüt kurulduğu günden Bâb-ı Âli Baskını'nın gerçekleştiği tarihe kadar birçok eylem gerçekleştirmiştir.
Gazetelerde sert bildiriler yayınlayan ve Askerî Şura'ya muhtıra veren Halâskâr Zâbitân, Sadrazam Mehmed Said Paşa'nın istifa etmesine neden olmuştur.
Meclis-i Mebusan Başkanı Halil Bey'e tehdit mektubu göndererek İttihat ve Terakki çoğunluklu meclisin dağılmasını istemiş, bu istekleri meclis tarafından kınansa da, Ahmet Muhtar Paşa'nın girişimleri sonrası meclis dağıtılmıştır.
Yani?!
2014'in iş'ini 2015'e sarkıtmamak elzem.
Final süreç'i Yılmaz / Çiller makas'ında!
Yani?!
Çevik Bir'giller, "Çiller'in askeri" (ve/veya Kraliçe'nin askeri!)
Işık Koşaner'giller, "Yılmaz'ın askeri" (ve/veya Merkel'in askeri!)
Yani?!
28 Şubat 1 üzerinden vatan'ı kurtarmaya hazır'lananlar nasıl var ise 28 Şubatçılar'dan Erdoğan'ı kurtarmaya hazır Yılmaz'giller de var.
(Mesut) Yılmaz & (Recep Tayyip) Erdoğan.
Yılmaz / Erdoğan.
Yani?!
Beykoz Konakları da, Çiller / Yılmaz arasında ayrışmış, saf'laşmış durumda!
Yani?!
Beykoz konakları sakinleri da İsrail / İran makas'ında!
ACARKENT’TE KİMLERİN VİLLASI VAR?
Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ ve babası Metin Yalçındağ, Milliyet yazarı ve Basın Konseyi 2. Başkanı Mehmet Doğan Heper ve yeğeni Mehmet Burak Heper, CHP İstanbul Milletvekili ve Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu) eski Başkanı Bayram Meral’in oğulları Kemal Meral ve Mustafa Meral, DSP’li Kültür eski Bakanı İstemihan Talay’ın çocukları Murat Ali Talay ve Emine Talay Turan, Balyoz Darbe Planı davasının tutuklu sanığı emekli Tümgeneral Tuncay Çakan, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Hayri Bülent Alpkaya, Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral Salim Dervişoğlu’nun oğulları Mehmet Erdem Dervişoğlu ve Burak Ahmet Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme eski Başkanı ve emekli Korgeneral Nurettin Çakır, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) eski Müsteşarı Sönmez Köksal, Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’ndan emekli olan Zekeriya Dilsizoğlu ve eşi emekli Hakim Raziye Nurten Dilsizoğlu ve Prof. Dr. Yalçın Çakalır, orman ihtilafı yaşanan Acarkent’te villa sahibi...
BEYKOZ KONAKLARI’NDA KİMLERİN VİLLASI VAR?
Beykoz Konakları’nda; Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ertuğrul Özkök, eski damadı Ercan Saatçi, Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Ercan Kumcu, Milliyet gazetesi yazarı Halil Derya Sazak ve Kanal D Spor Müdürü İlker Yasin, Cumhuriyet yazarı Ümit Zileli’nin eski eşi Songül Zileli ve Ümit Zileli’nin kayınbiraderi DSP’li Devlet eski Bakanı ve CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Ergenekon Terör Örgütü’nün firari sanığı ve İstanbul Büyükşehir eski Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın oğlu Altay Burak Dalan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) eski Başkanı Fuat Miras’ın oğlu Ömer Faruk Miras oturuyor. 
Yani?!
Beykoz'da şans kapıyı çalmıyor
Bu villalarda oturanların şanssızlığıyla ilgili örnekler bu kadarla sınırlı değil. Fenerbahçe'de başarısız gidişin sorumlusu olarak gösterilen ve süresiz kadro dışı bırakılan futbolculardan Kaptan Ogün de Beykoz Konaklarının evsahiplerinden biri. Ve Ogün artık ne takım kaptanı ne de Fenerbahçe formasıyla sahaya çıkıyor. Daha bitmedi. 
Siyasetçilere de yaramadı
Beykoz Konaklarında bir villanın değeri 700 bin doları buluyor. En çok kazananların, konfor ve güvenliğe önem verenlerin tercih ettiği mekanda 401 konak bulunuyor. Üç farklı mimaride inşa edilen konakların en küçüğü 406 metrekare iken en büyüğü 576 metrekareyi buluyor. Bu villalardan birinin sahibi olmak aynı zamanda güç ve paranın sahibi olmak anlamına da geliyor. Yakın zamana kadar hatta bugün bile bu kural geçerli ama son bir yıl konak sakinleri için hiç de iyi geçmedi. Sporcuların yaşadıklarını siyasetçiler de yaşadı. 57. Hükümetin iki önemli ismi ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve DSP'nin ikinci adamı Hüsamettin Özkan'ın bu konaklarda evleri vardı. Bülent Ecevit'in hastalanmasının ardından DSP'den ayrılarak YTP'yi kuran Hüsamettin Özkan, Mesut Yılmaz ile yeni hükümet projelerini konuşmak için Beykoz Konaklarında biraraya geldiğinde gazeteler burasını siyasetin yeni merkezi olarak lanse etmişti. Muhalefet partileri ise yaptıkları açıklamalarla "konak siyaseti"ni eleştirmişlerdi. 3 Kasım seçimlerinin yapıldığı güne kadar Beykoz Konakları siyasetin odak noktasında yer almaya devam etti ve gerek seçim ittifakları, gerek muhtemel koalisyon görüşmeleri, gerekse seçimlerin iptal edilmesi gibi çalışmalarla ilgili haber ve yorumlarda kullanılan unsurlardan biri oldu. Ancak seçimler iki isim için de tam bir bozgun oldu. ANAP, tarihinin en düşük oyunu alarak Meclis dışında kaldı, YTP hiç bir varlık gösteremedi. Mesut Yılmaz aktif siyasetten çekildiğini açıkladı, Hüsamettin Özkan YTP ile yollarını ayırdı. Beykoz Konakları da siyasetin merkezi olmaktan çıktı. Yakın bir gelecekte yeniden popüler olma şansı var. Bunu da ANAP'ın yeni genel başkanı Ali Talip Özdemir'in performansı belirleyecek. Çünkü Özdemir'in de burada villası var ve onun başarısı konakların "uğursuz"luğunun da sonu anlamına gelecek. Beykoz Konaklarıyla ilgili tersi örnekler de yok değil. Mesela Fenerbahçeli Rüştü Rençber. Milli Takımın ve Fenerbahçe'nin başarılı kalecisi Rüştü'ye geçtiğimiz günlerde bir çağrı yapıldı. Hürriyet Gazetesi'nde spor yazarlığı yapan şarkıcı Ercan Saatçi konakların uğursuzluğuna dikkat çekerek, Rüştü'ye durumu iyi değerlendirerek bir karar vermesi tavsiyesinde bulundu.
Yani?!
Eski siyasilerin sitesi Beykoz'u kurtaracak
ANAP eski lideri Yılmaz ile Hüsamettin Özkan'ın da bulunduğu çok sayıda siyasinin oturduğu Beykoz Konakları sakinleri bölgenin kalkınmasına katkı için vakıf kurdu.
Milyon dolarlık konaklardan çevreye yardım eli
Soğuksu Mahallesi'nin muhtarı Muammer Ayce "Mahallemizde yardıma ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok kez Beykoz Konakları sakinleri ile temasa geçtim. Beni kırmayarak yardıma ihtiyacı olanlara yardım da bulundular" dedi.
Birbirinden ünlü isimler oturuyor
Siyasilerden: Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, ANAP Genel Başkanı Ali Talip Özdemir ve eski Devlet Bakanı Erdoğan Toprak.
Futbolculardan: Fenerbahçe'nin eski kalecisi Rüştü Recber ve Beşiktaşlı İlhan Mansız, Tayfur Havutcu.
Sanat dünyasından: Pınar Altuğ, Ebru Gündeş, Sibel Can ve Cem Yılmaz.
Nüans şurada:
Madem Mesut Yılmaz "AB süreci" üzerinden vatan'ı kurtarmaya hazır, Mart sonrasını beklemesin bir adım öne çıksın.
Milli Güvenlik'e dair ne diyecekse ülke yangın yerine dönmeden desin.
Çiller için söz'ün bittiği yerdeyiz, ona dair söylenecek ne varsa söylendi.
Sözün özü:
Oyun içinde oyun.
Soru şu:
Türkiye, Yılmaz / Çiller'in arasında saflaşmak, kurşun asker'i olmak zorunda mı?!
Türkiye'yi parçalanmanın eşiğine getiren 'Halas'karlar ortada!
Türkiye'nin içine düştüğü açmaz'ın sebep'lerinden bir'i de, merkez sağ'ın bu iki isim arasında gidip gelen ve laik güvenlik'e getirisi olmayan buna karşılık götürüsü çok olan kör dövüşü değil mi?!
"Ticani, narko" koalisyonu hangi kafa'nın ürünü!
Ak Apartman'da restoran kafe işine giren Yılmaz & Çiller ailelerinin bebeleri, çıkar çatışmasında nasıl ayrışabiliyor ise hayat memat nüans şurada:
Ak Eşek'i kim'ler dam'a çıkarttı ise işte onlar indirmeyi beceremediği için "Kıyamet" kopuyor.
Ezcümle:
Haber şu:
CENTİLMENLER KULÜBÜ
Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç’un Türkiye’ye getirdiği Amerikan markası Brooks Brothers, “Türkiye’nin En Centilmen Erkekleri”ni seçti. Renkli giyim tarzıyla dikkat çeken Koç, Kenan İmirzalıoğlu’na ödül verdi. 
Yorum şu:
Bu bir şaka olmalı!
Eğer, centilmen'lik halas'tan bir şaka ise hiç de gülünç değil.
Süreç çok sert.
Özenle bulandırılan su'da; İngiliz / Alman kayıkçı kavgası ve/veya şikeli harp!?
Kelleler "Acem Barzan" giyotin'de.
Soru şu:
Beykoz Konakları, Barzan'istanın ne tarafına, Kandil'in hangi yön'üne düşüyor?!
Elcevap:
Türkiye parçalanma süreç'ine girmiş ise Beykoz Konakları'ndan çok VIP cenaze çıkacak demektir.
Kehanet ise kehanet!
Olmuş ile ölmüş'e çare yok.
Sahte "Halas" orada ise Atatürk Türkiyesi'nin hakiki zabitan'ları da burada!
Nokta.

30 Aralık 2014
Hayrullah Mahmud

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder