14 Aralık 2014 Pazar

Dünya "İşletme" Tarih'i ve/veya 28 Şubat'ın tam zıttı: AB kalkışması?!

Dünya "İşletme" Tarih'i ve/veya 28 Şubat'ın tam zıttı: AB kalkışması?!

“Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, HİÇ sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.”
Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk
1908 (Atatürk'ün S.D.V, s. 112)
...
JEOSTRATEJİK METEO
TC Atilla Kamer:
RUSYA DEVLET BAŞKANI VLADİMİR PUTİN, ÖZEL TEMSİLCİSİ MİHAİL BOGDANOV ARACILIĞIYLA HİZBULLAH GENEL SEKRETERİ SEYYİD HASAN NASRULLAH’A GÖNDERDİĞİ MESAJINDA TÜM SİLAH FABRİKALARIMIZ VE GELİŞMİŞ SİLAHLARIMIZ DİRENİŞ’İN HİZMETİNDEDİR” DEDİ.
ABD KONGRESİ, İSRAİL’E 3.7 MİLYAR DOLAR ASKERİ YARDIMIN YANINDA DEMİR KUBBE İÇİN DE 619 MİLYON DOLAR YARDIM YAPACAK. AYRICA MISIR’A 1.3 MİLYAR DOLAR ASKERİ VE 150 MİLYON DOLAR EKONOMİK YARDIM İLE ÜRDÜN’E 1 MİLYAR DOLAR ASKERİ-EKONOMİK YARDIM YAPMA KARARI ALDI.!!! 
AMERİKAN KURULUŞU PEW'İN ARAŞTIRMASINA GÖRE, 
TÜRKİYE, PAPA'YA OLUMSUZ BAKIŞIN EN YÜKSEK OLDUĞU ÜÇÜNCÜ ÜLKE!!!
KAĞITTAN SİLİNEBİLİR AMA BİZ TÜRKLERİN HAFIZASINDA TERÖRİST OLARAK YAZILMAYA DEVAM EDİLECEKLER!!! ABD'NİN IRAK VE İRAN'DAN SORUMLU MÜSTEŞAR YARDIMCISI BRETT MCGURK, RESMİTWİTTER HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMADA, "ABD KONGRESİ, KDP VE KYB'Yİ ÜÇÜNCÜ SINIF TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİNDEN ÇIKARDI. ADİL OLMAYAN BU TANIMLAMA, AMERİKA'YI ZİYARET ETMEK İSTEYEN KÜRTLER İÇİN ENGEL ÇIKARIYORDU. BU SORUNUN ÇÖZÜLMÜŞ OLMASINDAN MEMNUNİYET DUYUYORUM"
PARZANİLAND’DA EN BÜYÜK PETROL ÜRETİCİSİ GENEL ENERGY’NİN İCRA KURULU BAŞKANI MEHMET SEPİL, PETROL FİYATININ VARİL BAŞINA 20 DOLARA DÜŞTÜĞÜ DURUMDA BİLE KAR EDİP PETROL ÜRETMEYE DEVAM EDEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİ.!!!
...
DURUM
Kitabın adı: DÜNYA İŞLETME TARİHİ
Editörler: Franco Amatori & Geoffrey Jones
Cambridge University Press, 2003
İngilizce’den çeviren: Abdullah Ersoy
Dost Kitabevi
Birinci Baskı, Aralık 2007, Ankara
456 sayfa
9 TL
(…)
Sayfa 24:
N. S. B. Gras, Business and Capitalism: An Introduction to Business History (New York 1947; ilk olarak 1939 yılında yayınlanmıştır.) 323 -581. Gras, şu sonuca varmıştır (356): “Yeni Düzen, uzun dönemde demokraside çürümeye yol açacak ve ortadan kaldırılmasını gerektirecektir. Bu, insanların ulusal düzeyde, çürüme ve diktatörlüğe dayalı bir yönetim altında olması demektir. Muhalifleri düşmanlar olarak defetmeye ve başkalarının kötü ve ahlaksızca davranışları için günah keçileri bulmaya çalışır. Almanya ve İtalya’da ‘Yahudiler’, Amerika’da ise ‘finansör kapitalistler’ günah keçisi olmuşlardır.”
Gras, ayrıca şunları söylemiştir (355):
“Yeni Düzen sürekli olarak vergileri ve maliyetleri ve dolayısıyla enflasyonu artırmaya yönelir. Tıpkı özel işletmelerde olduğu gibi, kamu kesiminin finansal iflasına (ve bu yüzden sonuçta komünist kapitalizme) yönelir. Savaşa yönelir.”
(…)
Sayfa 433:
Sonuç: “Bu araştırma ne hükümetlerin ne de işletmelerin bütünsel ve/veya çok güçlü oyuncular olarak ele alınamayacağını ortaya koymuştur. Politika oluşturma genellikle kamu kesimi ve özel kesim arasındaki sınırda gerçekleşmekte ve genellikle aracı kurumlar işin içinde yer almaktadır.”
...
DURUM
“TSK’da tarihi değişim, orduda devrim!”
“Türk Silahlı Kuvvetleri, 2014 yılına kadar yüzde 30 küçülecek. Ege ve 3. Ordu lağvedilecek! İstanbul’daki 1. Ordu ve Malatya’daki 2. Ordu ‘Doğu ve Batı Grup Komutanlıkları’ haline getirilecek!
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin niceliksel olarak küçültülmesi ve daha etkin bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak alternatif planlar hazırlanıyor. Bu çerçevede ‘Pentagon modeli’ üzerinde duruluyor. Bu modelin 10 yıllık bir dönem içerisinde gündeme gelebileceği belirtiliyor. Eğer bu plan resmiyet kazanır ve TSK tarihindeki en büyük değişimi yaşarsa, kademeli olarak Ege Ordu ve 3. Ordu komutanlıkları lağvedilecek, sadece 1. ve 2. Ordu komutanlıkları kalacak. Karargahı İstanbul’da bulunan 1. Ordu ve karargahı Malatya’da bulunan 2. Ordu ‘Doğu ve Batı Grup Komutanlıkları’ haline getirilecek. Türkiye bu iki ordunun görev sahasına bölünecek. Planda, Genelkurmay karargahının yapısı da tamamen değişiyor ve merkezi bir karargah kuruluyor. Yıllara yayılan plana göre Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları Genelkurmay Başkanlığı’nın çatısına çekilecek. Kuvvet komutanlıkları, Genelkurmay Başkan Yardımcılıkları haline gelecek. Bütün kuvvetlerde ayrı ayrı bulunan, lojistik, istihbarat, plan prensipler, eğitim gibi daire başkanlıklarının da iptal edilmesi ve bu birimlerin Genelkurmay karargahından, tek merkezden yürütülür hale getirilmesi düşünülüyor. Genelkurmay Plan Prensipler Başkanlığı da ikiye bölünecek. Genelkurmay’da mali işlerden sorumlu yeni bir başkanlık da kurulacak ve böylece mali yönetim de tek elde toplanacak. Plan bu haliyle ABD ve İngiliz ordularının karma bir modeli olarak nitelendiriliyor.”
Vatan, 25 Ağustos 2006
...
DURUM
I. Dünya Savaşı nasıl başladı?
(…)
II. Dünya Savaşı’nın başlamasına neden olan provokasyon?
(…)
III. Dünya Savaşı resmen başladı!
...
DURUM
GODOT?!
“Yapılması gereken bir iş vardı ve herkes birisinin bu işi yapacağından emindi. Gerçi işi herhangi biri de yapabilirdi ama hiç kimse yapmadı. Birisi buna çok kızdı. Çünkü iş herkesin işiydi. Herkes herhangi birinin bu işi yapabileceğini düşünüyordu ama hiç kimse herkesin yapamayacağının farkında değildi. Sonunda herhangi birinin yapabileceği işi hiç kimse yapmadığı için herkes birisini suçladı!”
...
DURUM
Kitabın adı: VATAN CEPHESİ
Yazarı: Hakkı Uyar
Boyut Yayıncılık, 2012
120 sayfa
10 TL
(...)
ARKA KAPAK: 1950 seçimlerinde yüzde 52,7 oy alıp 408 milletvekili çıkaran ve TBMM'de yüzde 84 oranında temsil edilen DP'nin parlamentodaki ezici üstünlüğü, O'nun CHP'yi yok sayması sonucunu da doğurdu. DP, ezici bir üstünlükle iktidar olmayı içine sindiremedi. CHP de, yüzde 39,4 oy alıp 69 milletvekiliyle TBMM'de yüzde 14 oranında temsil edilmeyi içine sindiremedi. Parlamentodaki temsilde orantısızlık, Meclis üstünlüğü sisteminin verdiği gücün de etkisiyle DP'yi demokrasiden hızla uzaklaştırırken, otoriterleşmeye yöneltti. Tahkikat Komisyonu ile en üst noktaya çıkan demokrasiden hızla uzaklaşma eğilimi ortaya çıkmasaydı, yapılacak ilk dürüst seçimlerde CHP'nin iktidara gelmesi olasıydı. DP'nin içinde bulunduğu eğilim böyle bir dürüst seçime imkan tanır mıydı? Bunun zayıf bir olasılık olduğu ifade edilebilir. Ancak, askeri müdahale de CHP'nin tek başına iktidara gelmesini önlemiştir; bunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Neticede, ne askeri müdahale ne de otoriterleşme hem siyasal partilere hem de ülkeye yarar sağlamamaktadır; ötesinde ülkeye zarar vermektedir. Demokrasinin kökleştiği, sağlıklı işlediği bir Türkiye, 200 yıllık modernleşme tarihinin ve Cumhuriyet'in kurucusu kadrolarının çabalarının meyvesi olacaktır.
(...)
SAYFA 22:
Sonuçta görülen odur ki, Türkiye'deki siyasal partilerin önemli bir bölümü cemiyet temelli iken (Fedailer Cemiyeti, Genç Osmanlılar Cemiyeti, İttihat ve Terakki Cemiyeti, Müdafaa-i Hukuk ve Redd-i İlhak Cemiyetleri) diğer önemli bir kısmı da cemaat temellidir. Bunların etkisinin günümüzde de devam ettiğini söylemek abartılı olmayacaktır.
(...)
SAYFA 97:
23 Aralık: Cumhurbaşkanı Bayar'ın "DP bastonu" ile dolaşması, Bütçe Komisyonu görüşmelerinde eleştirildi.
(...)
SAYFA 172:
DP - CHP çatışmasının ve DP düşmanlığının yansıması olarak, 27 Mayıs sonrasında yayınlanan bir kitapta Konya Zaman Gazetesi'nde Ali Rıdvan tarafından yazılan şu yazı yer almaktadır:
"Fıkra: Demokrat Parti'nin Mezar Taşı:
Burada katiller yatar!
Burada yalancılar yatar!
Burada dolandırıcılar yatar!
Burada anayasanın ırzına geçenler yatar!
Burada gençliğe ateş açanlar yatar!
Burada devrim düşmanları yatar!
Burada din simsarları yatar!
Burada vatanı satanlar yatar!
Burada gazete kapatanlar yatar!
Burada İnönü'yü öldürecek ölüler yatar!
Burada zır deliler yatar!
Burada Demokrat Parti yatar!
Burada demokrasi illeti yatar!
Burada katiller yatar
Fatiha okumayınız!
...
DURUM
MI5 Direktörü’nden ‘Arap Baharı’ uyarısı?!
İngiltere istihbaratı MI5’ın direktörü Jonathan Evans, “Arap Baharı” sonrasında yeni bir “İngiltere doğumlu teröristler” nesliyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Evans, özellikle El Kaide’nin onlarca genci ağına düşürdüğünü belirtti. Evans, El Kaide terör örgütünün, geçen yılki devrimlerin ardından bölgede ortaya çıkan istikrarsızlık ortamından faydalanarak etkisini artırdığını ve saldırılar için yeni üsler oluşturduğunu savundu. İki yıldır ilk kez konuşan MI5 Direktörü, cihatçı olmak isteyen Müslüman gençlerin geçmişte Yemen ve Somali’de olduğu gibi, Libya ve Mısır’da eğitim aldıkları yönünde bilgi sahibi olduklarını ifade etti. Evans, “Bugün Arap dünyasın bazı yerleri El Kaide için uygun bir ortam haline geldi. Bu bir çemberin tamamlanmasıdır. El Kaide ilk olarak 1990’larda Arap ülkelerindeki baskı yüzünden Afganistan’a gitti. Taliban’ın devrilmesinden sonra Pakistan’a geçti. Şimdi ise yeniden Arap dünyasına dönüyor. İngiltere’de yaşayan küçük bir grup cihat meraklısı da eğitim almak için Arap ülkelerine gidiyor. Bunlardan bazıları İngiltere’ye dönüp burada tehdit yaratacaklar” dedi. Bunun yeni ve endişe verici bir gelişme olduğuna dikkat çeken Evans durumun daha da kötüye gidebileceğini ifade etti.
EURO BÖLGESİ YIKILIRSA...
Evans konuşmasında ayrıca istihbarat servisleri ve polisin, euro bölgesinin yıkılması durumunda ortaya çıkabilecek terör tehdidine karşı hazırlık yaptığını belirtti. Devlet destekli siber saldırıların “gerçek hayatta bir zarar yaratabileceğini” de belirten Evans, özellikle İran’ın destekleyeceği Hizbullah benzeri terör örgütleri konusunda uyarıda bulundu. MI5 Direktörü, İngiltere hükümetinin kısa bir süre önce gündeme aldığı telefon dinleme ve e-posta izleme önlemlerinin hayata geçirilmemesinin “sıra dışı ve İngiltere’ye zarar verecek” bir ortam oluşacağını ifade etti.
...
DURUM
Haber şu:
Hükümet Fuat Avni avında; kimliği kamuoyuna açıklanacak iddiası
Türkiye'de yapılan pek çok operasyonu, attığı tweetlerle önceden haber veren Fuat Avni'nin kim olduğunun yakında açıklanacağı iddia edildi
Yorum şu:
Meteo: 28 Şubat.
Fuat Avni kişi değil "istihbarat"!
Ama hangi istihbarat!?
İç / dış!?
Devlet bir bütündür.
Hangi istihbarat'ı hangi birim üretir, hangi birim üretemez, bildik konu.
Büyük Resim'de güvenlik arayışları.
Derin Avrupa, Süper NATO, MI9.
Yol'lar bomboş.
Çankaya?!
Hasılı:
Ay Işığı Cemiyeti'nden radikal laik kalkışma.
Sümer Tabletleri'nde AKP'nin başına neler geleceği de yazıyor olmalı!
Yeni demokrasi tanımı kapsamında "Neo Mısır patlaması".
Yeni süreç, istihbarat içinde en radikal laik olanı üzerinden ses veriyor.
Servis edilen istihbarat'a bakılınca üretim "anonim" ve/veya imece.
Meteo: 28 Şubat.
Velev ki, Fuat Avni bulundu?!
So what?!
Süreç, çok sert.
Nokta.
...
Final süreç'i: Ve terör listesinden çıkarıldı ve/veya neo şer eksen'i kapsamında akp terör'e destek verenler listesinde?!
ABD, Mesut Barzani'nin partisi KDP ile Celal Talabani'nin partisi KYB'yi "üçüncü sınıf terör örgütleri" listesinden çıkardığını duyurdu. Barzani terör listesi nedeniyle ABD ziyaretini iptal etmişti.
Cumhurbaşkanı Sezer bana darbeyi sordu, “Mümkün mü, ben buradayım” dedim TSK’nın en çalkantılı döneminin Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Aytaç Yalman’dan tarihi söyleşi... Bu tarihi mülakat yarın Hürriyet’te devam edecek.
Exxon Mobil’in ‘2015 Enerji Görünümü: 2040’a Bakış’ raporuna göre dünyada enerji talebi 2040’da yüzde 35 artacak. Aynı dönemde doğalgaz talebinde % 65 artış yaşanacak. Gaz petrolden sonra ikinci büyük enerji kaynağı olacak
Bir televizyon programında Fenerbahçe eski yöneticisi Ömer Çavuşoğlu’nun Merkez Hakem Kurulu Başkanı emekli Albay Bülent Yavuz’la tartışırken sarfettiği, “Benim kucağımdan senin gibi kaç albay, general geçti” şeklindeki sözlerine Genelkurmay Başkanlığı’nın sessiz kalması askerler arasında tepkiye yol açtı?
Kardashian'a 1 milyon dolarlık teklif (ve/veya Fahişelik'in PR'ından küresel medya yüzde kaç alıyor?!)
Kim Kardashian'ın Suudi Arabistan'a giderek 1 milyon dolar karşılığında Suudi prensle bir akşam geçireceği haberi tepki çekti.
Gülen barış şartlarını açıkladı
Fethullah Gülen, Almanya'nın etkili gazetelerinden Süddeutsche Zeitung'a bir röportaj verdi
Kendisinin Türkiye'ye dönmeyi düşünüp düşünmediği sorusu üzerine de “Dönmesi halinde devletin üst kademelerindeki belli insanların bunu kendi kötü amaçları için kullanmak isteyeceğini” ifade etti. Erdoğan ile bir uzlaşma tasavvur edip etmediği yönündeki soruya da Gülen savaşı kendilerinin başlatmadığını o nedenle karşı tarafın uzlaşma için ilk adımı atması gerektiğini belirterek “Eğer Erdoğan günün birinde mitinglerinde anlattığı her şeyin kötü yalanlar ve iftiralar olduğu söyleyecek olursa o zaman ben uzlaşmaya hazırım” ifadelerine yer verdi.
"Vakfın değil, devletin parasıyla alındı"
Diyanet İşleri Başkanlığı, Prof. Mehmet Görmez’e Diyanet vakfı bütçesinden 1 milyon liralık araç alındığı haberine ilişkin açıklama yaptı
Manchester City'nin sahibi Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan, Barcelona'nın yıldızı Liones Messi için 400 milyon Euro bonservis bedelini gözden çıkardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eskortunda kaza
Tuğrul İnançer'den yine çok tartışılacak sözler!
"Evlenmeden hamile kalırım diyenin hürriyetine tükürürüm"
Hatip Dicle: AB, Kürtleri sattı
DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle "AB kendi çıkarları için kaba tabirli Kürtleri sattı" diye konuştu.
Suriye hapishanelerinde 85 bin kişiye işkençe
Cem Küçük: Ali Fuat Yılmazer ve icraatları
Yürksek Demokrat (!) Ekrem Dumanlı'dan "Yaz bizdensiniz ya da ondan" posta'sı?!
Allah'tan korkan hiçbir şeyden korkmaz, hiçbir şey karşısında eğilmez. Bizi başkalarıyla karıştırmak hatadır. İnanın Zaman sevdalıları. Bu bir fikir özgülüğü deyip koşup gelmişler. Geçen gün burada emekli solcu bir öğretmenle karşılaştım. Hayatımda Zaman okumadım ama yarın abone oluyorum dedi. Bırakın birbirini yesinler diyen gazeteci arkadaşlarıma söylüyorum. Mesele Türkiye'nin demokratikleşmesi ya da demokratikleşmemesi, basının baskı altında olması ya da özgür olması.
Bugün Zaman, Samanyolu, Taraf'ın yöneticilerine suç olmadığı halde operasyon yapmaya cüret edenler yarın başka gazetelere başka TV'lere aynı muameleyi yapacaktır. Zulmün sonu karanlığın en karanlık olduğu zamandır. Aydınlığa az kalmış demektir. Zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah'ı var.
Bugün yatlarda, katlarda lüks ve ferah içerisinde Müslümanlığa leke sürenler. Yaptıkları yanlışlarla Müslümanlığa leke sürenler, Müslümanlık buysa diyerek İslam'da kaçırdığınız insanlar var.
Siz kısa pantolonla gezerken bu insan, Fethullah Gülen çile çekiyordu. Yahu Allah'tan korkun. Dava çilesi nedir bilmeyenler miras yediler. 70 küsur sene yaşamış, İslam'a hizmet etmiş. insanlığa barış vaat etmiş, eğitim demiş. Ve en önemlisi Türkiye'nin en büyük marka değerlerinden biri olan Fethullah Gülen Hocaefendi'ye ağza alınmayacak sözler söylüyorlar.
Bugüne kadar hep sabrettik. Niye bozmadık biliyor musunuz? Hocaefendi dedi diye. Üslubumuzu bozmayalım, onlar yapsa bile biz yapmayalım dediği için sabrettik.
Almanya’nın doğusunda bulunan Dresden kentinde ortaya çıkan ve sayıların on binleri aşan Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü’nün, İslam ve yabancı karşıtı söylemleri, federal yetkilileri harekete geçirdi 
Ajans France Press’in yılın en önemli ve etkili kişisi listesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin birinci oldu. 
...
OKUR GÖRÜŞ
fatma gürman:
tarihi köklerinde rusların ve türklerin olduğu batı avrupa medeniyetini oluşturan kültürler dallarında ve kültürel meyvelerinde ruslara ve türklere tahammülsüz…bu önce onların sorunu sonra rusların ve türklerin, psikoanalitiğe çok iş düşüyor…sırayla…rusya istemese de 2 kıtada imparatorluk…türkler ise osmanlı ile zoraki imparatorluk oldu, batı avrupanın boşalttığı alanları doldurmak mecburiyetinde kaldılar, vasıfsız iş onların sırtına yüklendi, atılgan ve zinde güç dönemlerindeydiler, bitti gitti…batı avrupalı kültür toplumları kanatlanmış uçarken, rönesanslar, icatlar, keşifler yaparken, aydınlanma felsefeleri, hümanizm tartışırken, vasıflı hale gelirken ruslar, doğudan gelen tatar saldırılarını durdurmakla meşgul olmak zorunda kaldıklarından aralarındaki mesafe açıldı yabancılaştılar batı avrupaya…osmanlı devleti ise balkanların kuzey afrika’nın yükünü yüklenip, fakirleri toptaklarında tutup avrupayı istila etmelerini önledi, elini rahatlattı batı avrupanın(en yakın misal komşumuz yunanistan, 400 sene can ve mal emniyetini sağladı, besledi osmanlı, bağımsız oldu aç kaldı avrupa birliğinin üstüne kaldı, değil 400 40 sene bile besleyemedi batı avrupa şımarık çocuğunu, iflas)…halâ daha batı avrupa, rusya ve türkiye sayesinde görece bir refah/huzur ortamının tadını çıkarabiliyor iyi kötü…amerikan kentsoylu sınıfının sayesinde değil…ama işte felek böyle birşey, iyilik yaparsan kötülük bulursun zira bunun nasılsa iyilik geliyor elinden der yüklenir üstüne…ama kötülük yaparsan iyilik bulursun zira aman ha bunun elinde kötülük geliyor, arayı bozmayalım, iyi davranalım olur, iyilik yağar üstüne…”bilmem şu feleğin bizde nesi var ??? zemheri ayında gül ister bizden”…halâ…
...
fehimli mestan:
İçinde yaşadığımız tüketim merkezli sistem, hemen aşık olup evlenmeyi ondan sonra da boşanmayı insanlara hedef olarak gösteriyor. Evleniyorlar, evler düzülüyor, düğünler yapılıyor, paralar harcanıyor… “Aşkımmm” dedikleri insanla 6 ay aynı evde yaşamayı beceremedikleri için ayrılıveriyorlar. Yeniden evler ayrılıyor, masraflar yapılıyor. Aradan biraz zaman geçince yeni birisine “Aşkımm” deyip yeniden evleniyorlar .. böyle devam ediyor. Aslında insanların ne istediklerini bilmediklerini gösteriyor. Evliliğin tamamlayıcısı olması gereken cinsellik ana parça olarak kabul edilince, insanlar bir evde ortak yaşantı sürmenin ne demek olduğu ile hiç ilgilenmiyorlar. Neyse sonuçta kazanan sistem oluyor yine. “Hanımlar, Beyler paralar, bozulmasın aralar” diyerek birileri ceplerini doldurmaya devam ediyorlar.
...
fehimli mestan:
Feys ve benzeri sosyal paylaşım siteleri, insanların tüketim alışkanlıklarını körüklemeye de yarıyor. Bu yaz duyduğum bir olaya çok gülmüştüm. Kadının birisi olmayan yazlığın resmini feysbuk’da paylaşarak altına “Bodrum’da yeni aldığımız yazlığın resmi” yazmış. Bunu da bana tatile beraber gittiği arkadaşları anlattı.  :) Bir tanıdığın oğlunun hikayesi daha üzücü. Delikanlının arkadaşları yedikleri yemeğin faturasını (650 gibi bir rakamdı) feys’de paylaşarak hava atmışlar(!).
...
Hakan Öztürkten:
Can Abim...
Bunlar nasıl kılçık ki bir battılar çıkmıyor. .?
Adamların hırsızlığı arsızlığı ayyuka çıkmış. .
Tape tape ortaya serilmiş...
Hırsızsınız diyorsun...
Sandığa gidelim diyor. .
Sandığa gidiyorsun...
Sandığı çalıyor. .
Her hareket eylemleri bir sonraki kendilerini koruyacak kalkana itiyor.!
Önce bunun aşılması lazım!
Tüm Hüner bunlarda değil tabi...
Bunların dümen suyunda yüzenlerin (paraya kendi gelecek neslini sattığını görmeyen ucuz beyinlilerin eseri)...
Kaldı ki kendilerine göre kendileri sütten çıkmış "ak" kaşık. .
Milletin _mına koyacağız diyenler kendini millet iradesi olarak görüyor...
Tapeler kanıtlanmış 
Ve bu seferde diyorlar ki...
Millet iradesine paralel yapının saldırısı var.!
Edep yahu diyeceğim ama; Bunların "ar damarı" çatlamış.!
Sanırım toplum olarak yozlaştık.!
Herşey bazı kesim tarafınca makul ve olağan karşılanıyor. !
İç Buhran gerekli...
Yoksa Türkiye Cumhuriyeti/nin ahlâkî yapısı çöküş içinde kalacaktır. !
Bu halk unuttu abim unuttu...
Cumhuriyet Rejiminin "NAMUSLU İNSANLARIN" REJİMİ olduğunu. .
Seçen kadar seçileninde NAMUSLU OLMAK ZORUNDA OLDUĞUNU. .
...
Ahmet Oğuz:
Ve...
Son olarak...
NOTAM.
Dünya güven'de değil.
Türkiye de güven'de değil!
Laik, AtaTÜRK Türkiyesi güven'de değil ise hiçbir yer güvenli değil!
infilakın içerisindesiniz.
Sir Özel.
Sen öldün.
Fidan, sen de öldün.
Erdoğan, sen zaten ölüsün.
Davutoğlu, sen ibretlik ölüsün.
Hisarcıklıoğlu, Aygün, Gökçek, Çağlayan, Gül, siz'ler de ölüsünüz.
Özkan, Sarıgül, Kılıçdaroğlu, Destici, Bahçeli, Doğan, Şahenk vb, siz'ler de öldünüz.
Türkiye'nin bu hale gelmesinin sorumlusu siz'lersiniz!?
Gaflet, dalalet ve hatta ihanet.
Sözün özü:
BOP'un final'inde bir mezar kazıldı.
O mezar'ın içine ya bu vatan'ı bölüp parçalamak isteyenler ilk elden 
girecek ya da vatan'ı parçalamak isteyenlere yol açanlar'ın, kelle'leri tek tek düşecek.
İsrail / İran makas'ında hayat memat nüans burada.
Oyun bitti.
Şimdi yeni oyun başlıyor.
Meteo: 28 Şubat çarpması.
HAF.
Nokta.
13 Aralık 2014
Hayrullah Mahmud
...
TC Gokhan Tosun:
Sayın Özgürtürk bu haftaki reaksiyon adlı diziyi izleyebildiniz mi bilmiyorum ama sonunda ilginç bir mesaj geçildi. Kısaca bahsedersek; emekli olan eski Müsteşar vurulunca, ölmeden evvel Yavuz ve Gürkan karakterlerine yönelik ''sizi hayatta yan yana getiremedim ama inşallah ölümüm sizi yan yana getirir'' diyerek sizin uzun zamandan beri yazdığınız Gazi-Akif bileşkesine vurgu yaptı sanki. Ya da bana öyle geldi. Siz ne dersiniz?
Elcevap:
Sayın Okur,
Sayın Tosun,
Mümkün.
Re'aksiyon!
28 Şubat, tam zıttı AB.
Nokta.
Selamlar.
HM
...
Hasan Kekeme:
sayin ozgur hayrli aksamlar
ayisiginda guz fisildasmasi
2012 haarp turnuvasi 
haziran sarmasi eylul burmasi 
2014 sita 2015 ... 
sizi dikkat ve temkinle takip ediyoruz ama takip ederken hepbi umutla beklerken sanki yarin sabah hersey degisecek gbi gelrken ulke gitti gidiyo ve /veya batan geminin mallari haline dusmis durumda 
sizin tabirinizle demem odeme degil su deme
allah askina su soylemlerin finali takozu filan gectik bu halkin milyonda birlerinin harekete gececegi o isaret dunya gozuyle gorulmeyecekmi 
yoksa heryer taksim herkez ruzgarmi 
selam.ve saygilar ...
Elcevap:
BÜYÜK OYUN.
BÜYÜK RESİM.
Kimse savaş istemiyor (!) ama..
Savaş başladığı yerde biter.
Çözüm üretilmiş ise saha'ya temizlik için inilir.
Her yer rüzgar ise çevremiz rüzgar dolu.
Savaş enerji bazlı savaş ise çözüm de enerji bazlı güvenlik üzerinden gelecek demektir.
Elektrikli araba derken, petrol, doğalgaz hala stratejik nüans'ta.
BÜYÜK RESİM'de toksik AKP'nin herkes farkında.
Şu an konuşulan tasfiye nasıl olmalı!
2015 Haziran'a kadar olan gündem bu!
Olmayan bir şeyi yazmıyoruz, sabah olduğu için horoz ötmez ve/veya dünya yuvarlak ise ufuk çizgisi ortada.
Nüans şurada:
Türkiye güven'de değil ise ne medeni yaşam güven'de ne enerji boru hatları ne İsrail ne de Avrupa.
Türkiye'nin güvenlik sorunu dünya meselesi oldu, bumerang zamanlar.
Leb demeden leblebi.
Selamlar
HM
...
Turan Varlık:
üstadım merhaba....sen zaten bu ve dıger konuları derınlemesıne ta en basından berı bılıyorsun-herseyı cozdun..twiterda ciğeri beş para etmeyen sözde phd,prof,yazar-çizer takımı var gerek gülen camiadan gerek bizim cenahtan ve 100 bin küsür de bunların takipçileri var.ama ya salak rolünü oynuyorlar yada gerçekten hiçbir halttan haberleri yok..!..hayrullah mahmud hocam zekana da hayranım mertçe-delıkanlıca da soylıyeyım...zehır gıbısın!!!!!.. ama ben yınede bu MAHLAS olan fuatavni ıcın aklı karışanlara dıyorumkı; Hıckımse bu hesabın kımlıgını desıfre edemezzzzzzz MİTde dahil buna..!..Koca koca kelli felli adamlar-kadınlar bu sanal operasyon hesabı için yok bülent arınçmış,yok emine erdoğanmış,yok AKP içindenmiş,yok TİRAnın danışmanıymış mış mış vs vs bu kadar ahmakça ve salakça fikirleri gerçekten söylemeleri ya rol yada süzme salak olduklarını gösterıyor...CIA ve Türk ıstıhbaratcılardan olusan(TSKda aktif olmak üzere),turkıye ıcınden de hemen hemen tüm kurumlardan her turlu bılgı-belge akışı aktıf olarak devam eden,heryerı halen dınleyen-ızleyen,elı-kolu heryere uzanan bır ıstıhbarat servısı üstadım bu hesab.....GLADYO.....! perinçek gibi bir ruh hastasının hezeyanlarına inanacağım hiç aklıma gelmezdı....DERİN NATO-SUPER NATO....bu hesab İRAN alacağı için kelleleri yokluyor...basit bir yolsuzluk ve hırsızlık dosyası ıcın RTE denen muptezelın pesınde dustuklerını sanmak saflık olur...!ben bu operasyon hesabının RTEyı yargılamak değil İDAMa gıden sürecin yolunu hazırladığını dusunuyorum...diyeceksınız kı;İDAM anayasada yok...eyvallah...ama OHAL durumlarından zart dıye uygulamaya gecer bu var olmayan yasalar...3 yıl once askerlığımı yaparken yanı bu ergenekon-balyoz operasyonları surerken JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI DENETLEME BAŞKANI bir korgeneral...adını yazmayayım...bızı tugayda ve amfıbıde hızaya cekerek tum protokol heyetıde dahıl olmak uzere subay-astsubay-uzman çavuşlarda hazır ve nazır ıdı...paşa gayet kendınden emın ve net ses tonuyla analarını s....ğiz analarını dedı...çok kan akacak,çok can yanacak dedı...ve bu paşa jandarma genel komutanlığında kurmay başkanı şuanda....sıstemden çıkış yok....açıkcası 27 mayıs tıpı bır mudahale ıle içerden ve dışardan bunlar ındırılıp,vatana ıhanetten yargılanacaklar...fuatavnının amaclarından bırı bu surecı hızlandırmak...ama esas derdı KELLE almak...alacak da....
Elcevap:
Sayın Okur,
Eyvallah.
Naçizane, HİÇ'lik mesabesi'nden yazıp çiziyorum.
Milyon'lardan 1'lerden bir'isiyim.
MİT işine gelen konularda üç maymun oynamayı iyi bilir.
Asker de "Öyleyse öyledir" der yol'u boşaltır.
Merak etmemesi gereken şeyleri merak etmez.
Devletler Oyun'u.
Nüans şurada:
AKP şimdi BOP'çuların elini yakıyor.
Körle yatan şaşı kalkar misali, tüm yollar özde laik güvenlik'e imece.
AKP / Ak Parti'ye karşı.
Kaldı ki, 28 Şubat süreç'i ayağa kalkmadan AB süreç'i ayağa istese de kalk(a)maz, neden hikayenin güvenlik ayak'ı eksik.
Ortalık toksik varlık'tan geçilmiyor.
Güvenlik'i kim sağlayacak ve/veya elek'ten geçirilmeden yeni süreç'i inşa etmek mümkün mü?!
Kazan & Kazan'cıları, İsrail & İran makas'ı üzerinden elekten geçiriyor süreç ve de çok sert.
Neden?!
Londra'da, Avrupa'da, İsrail'de kalmayan güvenlik.
Güvenlik fazlı baskı içerden değil dışarıdan geliyor.
Dram'atik.
Acelesi olanlar işi ağırdan almaz.
Kaldı ki, Avrupa doğalgaz'la ısınsın diye yıllardır Ay Işığı'nda ısındık, dünya'nın en pahalı enerjisi bizde.
Yağmalanmadık ne kaldı, özelleşen (!) nakit merkezleri dışında!
Azrail, AKP'nin, Gülen'in "adam asmaca" final süreç'i kapsamında işdünyasının kapı'sında, onlar sakin'ken acel'eye gerek var mı?!
Hasılı:
Fuat Avni konusunda sorun yok.
Naçizane işsiz gazeteci olarak güvenlik açığına, devlet katında kalmayan irade'ye dikkat çekiyorum.
Selamlar.
HM
...
DURUM
Kitabın adı: Sefiller
Yazar: Victor Hugo
Çeviri: Erdener Tunalı
Yakamoz Kitap
I. Baskı: Aralık 2011
384 sayfa
7 TL
(…)
Sayfa 102:
Ay Işığı berrak!
(…)
Sayfa 195:
“Silah aşağı” dedi.
Anjulras: “Ateş” dedi.
(…)
Sayfa 204:
Bir şehrin ihtilalcileri insan ruhunun isyanı yanında nedir ki? İnsan bir milletten daha büyük bir derinliktir.
(…)
Sayfa 237:
“Kurşunla delinmiş, kılıçla biçilmiş, imha edilmiş, lime lime olmuş, parçalanmış! Gördün mü şunu perişan!”
(…)
Sayfa 246:
Şamdanını yaktı ve yukarı çıktı.
(…)
Sayfa 267:
“Po – lis, me-mu-ru Javer – Pon – O – Şanjda – bir- kayığın- altında – boğulmuş – bu – lun- du.”
(…)
Sayfa 278:
Vefat etmişti.
Yıldızsız, derin ve karanlık bir gece basmıştı.
...
Ve...
Son olarak...
DURUM ANALİZ
Kaos'tan çıkacak yeni düzen arayışları kapsamında, "Meteo: 28 Şubat" nedir ne değildir?!
Doğru cevap: Tam zıttı?!
1960’lı yıllarda Türkiye’de, The Times Gazetesi ve Associated Press Ajansı adına görev yapmış bir gazeteci vardı.
Adı; David Hotham’dı.
Bu İngiliz gazeteci, Türkiye’deki görevi sona erince, memleketine geri döndü.
Sonra da Türkiye üzerine gözlemlerini içeren bir kitap yazdı.
Kitapta, Türkler’in iş yapma biçimi ve düşünce kodları üzerine çok ilginç gözlemler vardı.
Hotham, kitabında özetle şöyle diyordu:
“Türkiye’deki duruma bir bakın. Mantıklı bir tahminde bulunun. Sonra da önünüzdeki kağıda bunun tam zıttını yazın. Mutlaka doğru sonucu kestirmiş olursunuz!”
Daha sonra bu kitap, Türkiye’de görev yapan neredeyse tüm yabancı diplomatların başucu kitabı oldu.
Türkiye’ye operasyon yapan istihbarat servisleri de, Hotham’ın kitabını masalarının üstünden hiç eksik etmediler.
Sözün özü:
BOP'ta Final süreci!
Doğru cevap: Tam zıttı!
Yani?!
Meteo: 28 Şubat.
Tam zıttı: AB kalkışması.
Nüans şurada:
28 Şubat ne kadar sürer, hangi nokta'lara evrilir süreç, muamma!
Neo II.Dünya HAARP'i.
Zemin balçık.
Nokta.

14 Aralık 2014
Hayrullah Mahmud

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder